...

Törékeny örökségünk

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata

2023. 02. 21.


Zalai védett épületekről készített rajzokat, fotókat vár a Zala Vármegyei Kormányhivatal.

Nemzeti identitásunk és az épített környezetünk meghatározó elemei a történeti és műemléki épületeink. Egyéni felelősségünk, hogy a ránk hagyott értékeket megmentsük, megóvjuk és megőrizzük. Sajnos az épületeinket nem csak az emberi tényező okozta károktól, hanem kémiai, biológiai és egyéb időjárási, illetve mechanikai hatásoktól is védeni kell. Ez a védelem a történeti épületek esetén még nagyobb felelősséget jelent. Ezért tartjuk fontosnak, hogy a sérülékeny, építészeti értéket képviselő épületekre mind nagyobb figyelem irányuljon. Az idei évben ezekre a „törékeny” történeti épületekre lennénk kíváncsiak, amelyek meghatározzák a lakóhelyetek arculatát, épített környezetét.


Várjuk azokról a Zala vármegyei védett (helyi és műemléki védelem alatt álló) épületekről készített rajzaitokat, illetve fotóitokat, amelyek méltán érdemelték ki a figyelmeteket. Rajzold le, készíts róla egy jó fényképet vagy prezentáld egy rövid videón keresztül és küldd el nekünk!


A pályaművek tetszőleges technikával készülhetnek, a rajzokat legfeljebb A/3 méretben, a fotókat legfeljebb 10 Mb terjedelemben várjuk! A rövid videókat egy tetszőleges video megosztó portálra történő feltöltés után, az elérési cím megadásával várjuk. Pályázni egyénileg és csoportosan, több pályaművel is lehet!


A pályázatok elbírálásánál a korcsoportokat és a vizuális technikákat külön-külön vesszük figyelembe és ezek alapján értékelünk. A legjobb rajzokat és fényképeket értékes díjakkal jutalmazzuk, illetve a legszínvonalasabb pályaművekből kiállítást is szervezünk.


Kérünk Téged, hogy a pályázatokon saját, illetve iskolád nevét jól olvashatóan tüntesd fel! Amennyiben a pályázatot postán küldöd és szeretnéd azt visszakapni az eredményhirdetés után, kérjük, szándékodat a pályázati anyagaidra írd rá! (A visszakért pályázatokat és a díjátadón át nem vett ajándékokat a kiállítás után a Zala Vármegyei Kormányhivatal Állami Főépítészi Irodáján átvehetitek előzetes telefonos egyeztetés alapján, visszapostázásra nincs lehetőség!)


A pályaművek benyújthatóak elektronikusan (allamifoepitesz@zala.gov.hu), illetve postai úton (Zala Vármegyei Kormányhivatal Állami Főépítészi Iroda 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10., 8901 Zalaegerszeg Pf.: 227.), a borítékra kérjük ráírni: ”TÖRÉKENY ÖRÖKSÉGÜNK”!


A pályázatok benyújtási határideje: 2023. március 19.


Bővebb felvilágosítást ad: Lengl Zoltán állami főépítész 92/511-050, allamifoepitesz@zala.gov.hu


Zala Vármegyei Kormányhivatal

 

További hírek...