...

A segélyhívó szám nem játék!

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata

2023. 03. 06.


Helyes használatával életeket menthetünk.

2022. december 11-én az az esti órákban egy állampolgár az édesanyjához kért segítséget, aki egy másik településen tartózkodott és rosszul lett. A bejelentő hozzátartozójával a szomszédok sem tudták felvenni a kapcsolatot, mivel olyan állapotban volt, hogy a feltett kérdésekre nem tudott válaszolni, csak azt hallották, hogy a lakásban van és mond valamit, de az ajtót sem tudta kinyitni.


A hívásfogadó az eset tisztázását követően pontosította a bajba jutott nő címét, majd a bejutáshoz szükséges információkat is igyekezett megtudni, majd több résztvevős konferenciahívást kapcsolt mindhárom készenléti szerv bevonásával. A mentőszolgálat munkatársa kérdezett elsőként, majd jelezte, hogy a további kérdésekre a katasztrófavédelemnek van lehetősége. A katasztrófavédelmi műveletirányító a bejutással kapcsolatos kérdéseket tisztázta, majd ezt követően a rendőrség tevékenységirányítója is bekapcsolódott a hívásba. A készenléti szervek példaértékű összefogásának köszönhetően az idős, bajba jutott nőhöz időben érkezett a segítség.


A hívás kezelése és a három készenléti szerv együttműködése pozitív példája a konferencia kapcsolás fontosságának és a kiemelkedő segítségnyújtásnak.

További hírek...