...

Tájékoztatás mezőgazdasági összeírásról

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata

2023. 05. 08.


A Központi Statisztikai Hivatal Nagykanizsán mezőgazdasági összeírást hajt végre Agrárium 2023 Gazdaságszerkezeti Összeírás (egyéni gazdaságok) elnevezéssel.

A Központi Statisztikai Hivatal Nagykanizsán mezőgazdasági összeírást hajt végre Agrárium 2023 Gazdaságszerkezeti Összeírás (egyéni gazdaságok) elnevezéssel.


Az adatfelvétel célja, hogy nyomon kövesse a 2020. évi Agrárcenzus óta a gazdaságok szerkezetében bekövetkezett változásokat, ezáltal megfelelő minőségű adatok álljanak rendelkezésre a gazdálkodók, illetve a hazai és európai uniós döntéshozók részére. A jó döntések előkészítéséhez pontos, megbízható, hiteles, és naprakész adatok szükségesek.


Valamennyi adatszolgáltatónak biztosítják az önkitöltési lehetőséget 2023. május 15. és 31. között, amely időszak alatt a számukra legalkalmasabb időpontban teljesíthetik adatszolgáltatási kötelezettségüket. Erről e-mailben vagy postai úton küldünk névre szóló tájékoztatást.


A kérdőívet május 31-ig kitöltők között 5 darab 100 000 forint értékű ajándékutalványt sorsolnak ki. Az önkitöltés lehetőségével nem élőket összeírók keresik fel személyesen 2023. június 1. és július 15. között.


Az összeírási munkát a KSH megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) alkalmazásában álló összeírók végzik, akik fényképes igazolványukat az adatfelvétel megkezdése előtt kötelesek felmutatni. A felvétel elektronikusan, a KSH által biztosított tableteken történik. Az összeírók kizárólag a címlistán szereplő címeket keresik fel.


A Központi Statisztikai Hivatal minden adatot a hazai és az európai uniós adatvédelmi és statisztikai jogszabályok (a 2016. évi CLV. törvény és a 2016/679 EU rendelet) rendelkezéseivel összhangban, bizalmasan kezel, és a válaszadók személyes adatait azoknak megfelelően védi.

További hírek...