...

Iskolaőr toborzás

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata

2023. 08. 14.


Zala vármegyében több iskolaőri hely is betöltésre vár. Mutatjuk, hogy ki lehet iskolaőr, és milyen feladat vár rá.

Zala vármegyében több iskolaőri hely is betöltésre vár. A munkakör betöltéséhez középfokú végzettség, minimum szakmunkásbizonyítvány szükséges, feltétel a magyarországi állandó bejelentett lakcím, az erkölcsi bizonyítvány megléte és a magyar állampolgárság. A jelentkezőknek pszichológiai, egészségügyi és fizikai alkalmassági előszűrésen kell résztvenniük.


A pályázatokat postai úton a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálata részére lehet megküldeni a 8900 Zalaegerszeg, Balatoni u. 4. címre, illetve azok leadhatók személyesen a rendőrkapitányságokon is. Elektronikus úton a domjanma@zala.police.hu e-mail címen várják a jelentkezéseket.


Ki az iskolaőr és mi a feladata?

Az iskolaőr – fegyverhasználati jog nélkül – kényszerítő eszközzel rendelkező, sajátos jogokkal felruházott közfeladatot ellátó személy, aki a Rendőrség területi szervénél (Vármegyei, Budapesti Rendőr-főkapitányság) áll munkaviszonyban. Az iskolaőr biztosítja, hogy a kijelölt oktatási-nevelési intézmény pedagógusai, a nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazottai feladataikat zavartalanul elláthassák. A tanulók vagy az intézmény dolgozóinak biztonságát sértő vagy veszélyeztető cselekményeket megakadályozza, megszakítja, a sérelmükre elkövetett jogellenes cselekményeket megelőzi.


2020. szeptember 1-jétől az ország erre kijelölt köznevelési és szakképzési intézményeiben segíti iskolaőr az intézmény rendjének fenntartását. A Rendőrség munkavállalói állományában telephelyenként egy fő látja el szolgálatát.


Az iskolaőrök a munkába állásukat követően elméleti és gyakorlati képzésen vesznek részt, amely az alábbi képzési modulokból áll:

- pedagógiai és gyermekpszichológiai modul,

- bűnmegelőzési és konfliktuskezelési modul, valamint

- rendvédelmi felkészítés és gyakorlat modul.


Az egyes képzési modulokat modulzáró vizsgák, valamint az iskolaőr képzést iskolaőr vizsga zárja le. Az iskolaőr vizsgára való jelentkezés feltétele a képzés valamennyi modulján való részvétel, továbbá valamennyi modulzáró vizsga sikeres teljesítése.

További hírek...