...

Kihűlésveszély

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata

2023. 12. 15.


A téli hideg idő beálltával veszélyben vannak a hajléktalanok és a fűtetlen lakásban élők, figyeljünk oda rájuk!

A téli hideg idő beálltával veszélyben vannak a hajléktalanok és a fűtetlen lakásban élők, figyeljünk oda rájuk! A jó idő elmúltával a hirtelen beköszöntő hideg, a 0 Celsius fok alatti hőmérséklet kemény próba elé állítja az utcán élőket és a tüzelő nélkül, lakásukban egyedül élő idős embereket.


Védelmük érdekében a rendőrség a jelzőrendszer részeként a társszervekkel - mentő-szolgálatok, katasztrófavédelem, a megyei és települési önkormányzatok, jegyzők és polgármesterek - közösen felhasznál minden rendelkezésére álló eszközt és együttműködik a közszolgáltatást végző szervekkel és a civil szervezetekkel.


Az állami intézményeken, a civil szervezeteken túl az egyes állampolgároknak is nagy szerepük lehet abban, hogy a további halálesetek megelőzhetőek legyenek. Kérjük, hogy a hideg idő beköszöntével az eddigieknél jobban figyeljenek a környezetükben élőkre, a legveszélyeztetettebb, tudottan magányos idős emberekre és az utcára szorult hajléktalanokra is!

Ha tud olyan emberről, akit akármilyen okból kihűlés veszélyeztethet, kérjük, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számon, vagy jelezze a lakóhely szerint illetékes önkormányzatnak!


Egyben kérjük, hogy senki ne szégyellje, ha bajban van! Kérjen segítséget az önkormányzattól, illetve a különböző szociális és segélyszervezetektől, legyen szó tüzelőről, élelmiszerről vagy bármi másról!

További hírek...