...

Ha bulizni mész…

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata

2024. 01. 08.


Az alábbiakban fiataloknak mutatjuk be azt, hogy milyen kérdéseket érdemes feltenni egy-egy olyan este előtt, melyen szórakozni indulnak.

Az alábbiakban fiataloknak mutatjuk be azt, hogy milyen kérdéseket érdemes feltenni egy-egy olyan este előtt, melyen szórakozni indulsz.


- Ha bulizni mész, legyen terved. Hova fogsz menni bulizni? Kikkel fogsz bulizni? Hogyan érsz haza a buli végén? Ki az akit felhívhatsz, ha helyzet van?

- Használd a szociális hálód. Ez azt jelenti, hogy ha barátokkal vagy társasággal mész bulizni, akkor lehet a csoportból akár valakivel, valakikkel előre megbeszélni, hogy ez idő alatt kölcsönösen odafigyeltek egymásra, a biztonságos hazatérést is beleértve. Mindenről tudjon egy megbízható barátod. Soha nem tudhatod, mikor lehet szükséged segítségre vagy támogatásra. Ne habozz segítséget kérni, segítséget hívni!

- Vigyázz a testedre, gondoskodj a szervezetedről! Ha ki vagy melegedve, függetlenül, hogy széttáncoltad magad, soha ne felejts el bio-szünetet tartani, vizet inni, leülni és pihenni és némi harapnivalót fogyasztani. A tested mindezekért később hálás lesz.

- Vigyázz másokra! Ha látsz valakit, hogy nincs rendben vagy segítségre lehet szüksége, legyél barátságos, és ajánld fel, hogy segítesz megkeresni a társait, a szervezőket vagy a hivatásos segítőket. Ne hagyj senkit magára, amíg oda nem ér a felnőtt segítség!

- Vigyázz az olyan emberekkel, akik megpróbálják kihasználni mások magatehetetlenségét.

- Tiszteld a körülötted lévő emberek határait! Segíts mindenki számára a biztonságos terek létrehozásában, mert bulizni akkor a legszórakoztatóbb, ha a sokféleségünk vagy éppen különbözőségünk figyelembevételével élvezheted.

- Az ártalomcsökkentéssel együtt biztonságosabb környezetet teremthetünk mindenki számára, és igen, így életeket is menthetünk!


FORRÁS: UNICEF MAGYARORSZÁG

https://megelozes.unicef.hu/cikk/cikk/sex-drugs-artalomcsokkentes/


(ZALA VÁRMEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI ALOSZTÁLYA)

További hírek...