...

Felhívás az Országos Farsangi Fánkfesztiválra

VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház

2024. 01. 17.


Jelentkezzenek minél többen, hogy kiderüljön, az ország mely részén készülnek a legfinomabb és legdekoratívabb fánkok!

A farsangi időszak elengedhetetlen velejárója a farsangi fánk készítése. Magyarországon a fánk a 19. században terjedt el széles körben. Hazánkban a fánksütés hagyománya a Dunántúlról indult és vált egyre több helyen szokássá, hogy a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsangkor az asztalra kerülhessen ez a finom édesség. Bizonyítani szeretnénk, hogy olyan egyszerű népi ételt, mint a fánkot, többféle módon és milyen gazdag ízvilággal képesek még ma is elkészíteni településeink, falvaink háziasszonyai.


A rendezvény hagyományainak ápolása, továbbvitele érdekében felhívással fordulunk a MÁV Zrt., a MÁV csoportok, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola, a Területi Művelődési Intézmények Egyesülete, valamint a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület tagintézményeihez, az ország valamennyi önkormányzatához és annak intézményeihez, kistérségi társulásokhoz, szállodákhoz, vendéglátóipari egységekhez, civil szervezetekhez, baráti társaságokhoz, a fánk készítésében jártas háziasszonyokhoz, valamint a határon túli magyarokhoz.


Jelentkezzenek minél többen a XVI. Országos Farsangi Fánkfesztivál fánkkészítő versenyére! Ezáltal kiderülhet, az ország mely részén készülnek a legfinomabb és legdekoratívabb fánkok!


A fesztivál helyszíne, időpontja: Kanizsa Aréna, 2024. február 10. (szombat)


Nevezési feltételek:

A versenyre nevezni minimum 3-5 fős csapattal, PROFI és AMATŐR, ezen belül HOZOTT és HELYBEN készített HAGYOMÁNYOS, KÜLÖNLEGES és KÜLÖNLEGES TÁPLÁLKOZÁSI IGÉNYT KIELÉGÍTŐ fánk kategóriákban lehet! 


Kérünk minden csapatot, hogy a farsangi élmény fokozása érdekében HAGYOMÁNYOS FARSANGI FÁNKKAL is induljanak a megmérettetésen!


A jelentkezéseket írásban, személyesen, postai úton, e-mail-ben várjuk!


Cím: VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház

(8800 Nagykanizsa, Csengery u. 67.),

telefon: 06/93-311-195, mobil: 06/30-945-5915, 06/30-945-5598, 

e-mail: kodalymk@kodalymk.hu


Nevezési határidő: 2024. február 02. (péntek)


Nevezési díj: 3000 Ft/csapat 


A nevezési díjat postai rózsaszín csekken, átutalással az alábbi számlaszámra: 11749015-285424449-00000000 vagy személyesen lehet befizetni, a fenti címen. A nevezési laphoz mellékelni kell a befizetést igazoló csekk másolatát. A feltételekről bővebb információt a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház elérhetőségein lehet kérni!


Fontos tudnivalók:

A versenyben résztvevő csapatoknak gondoskodniuk kell:

- A nyersanyagokról, a készítéshez és az értékesítéshez szükséges eszközökről (terítő, edények, konyharuha, olaj, liszt, hosszabbító, fólia, papírtálca, kesztyű), a helyben sütéshez elektromos sütő berendezésről.

- Az asztalok, valamint a háttér egyedivé tételéhez dekorációs elemekről (figyelembe véve a saját, helyi kulturális jellegzetességeket).

- Orvosi igazolás


Szervezők biztosítják: az asztalokat, székeket, 4 kg búzalisztet.


- A csapatok a rendezvény ideje alatt folyamatosan, bónok ellenében értékesíthetik a fánkokat korlátlan mennyiségben, meghatározott egységáron. (Az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagy a kereslet a fánkok vásárlása iránt).

- A fánkokat, a standok arculatát, szakmai zsűri értékeli. A legfinomabb fánkok és a legszebb standok díjazásban részesülnek!

Kérjük a versenyző csapatokat, hogy a zsűrizéshez, értékeléshez fajtánként

1-1 darab fánkot szíveskedjenek biztosítani, valamint a fellépő csoportok számára fánkot felajánlani!


A SZERVEZŐK MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRNAK A XVI. ORSZÁGOS FARSANGI FÁNKFESZTIVÁLRA


Kámánné Szép Terézia

fesztiváligazgató

További hírek...