...

A Mi kis Hőseink napja

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata

2024. 06. 19.


A rendezvényre olyan gyerekeket hívtak meg, akik páratlan lélekjelenlétről tettek tanúbizonyságot, amikor felhívták a 112-es hívószámot.

2024. május 7-én a Nemzetközi Oktatási Központ adott otthont az ORFK Rendészeti Főigazgatóság Ügyeleti Főosztály „Mi kis Hőseink napja” című rendezvényének, amelyre olyan gyerekeket hívtak meg, akik páratlan lélekjelenlétről tettek tanúbizonyságot, amikor felhívták a 112-es egységes európai segélyhívószámot, mert valamelyik hozzátartozójuk bajba került vagy rosszul lett.


A vendégek köszöntését követően tiszteletbeli rendőrré fogadták a kis Hősöket, akik megilletődve ismételték el a vicces, de ugyanakkor felelősségteljes eskü szövegét. Ezt követően interaktív, játékos kutyabemutatót tekinthettek meg, amelyet a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kutyavezető szakemberei tartottak. A legnagyobb sikert Perec, a kis szagazonosító kutya aratta.


A nap hátralevő részében a tornateremben szabadon választható programokat szerveztek a talpraesett gyerekek részére. Volt falmászás, kosárra dobás, kapura rúgás, valamint készültek a 112-es segélyhívószám használatával kapcsolatos kvízekkel, színezőkkel, fejtörőkkel, szókeresővel.


A nap végén mindenki elégedetten, élményekkel telve távozott. Remélik, hogy néhány év múlva már nem csak tiszteletbeli rendőrként, hanem tényleges hivatásos állományú munkatársként láthatják viszont a kis Hősöket a Rendőrség vagy bármely készenléti szerv kötelékében.

További hírek...