...

A segélyhívó szám nem játék!

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata

2024. 06. 19.


Helyes használatával életeket menthetünk!

Közel 300 diák, pedagógus és szülő vett részt azon a programon, amelyet a Hívásfogadó Központ Miskolc munkatársai szerveztek a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Göncruszkán található Talentum Református Tehetséggondozó Általános Iskolában.


A rendőrség munkatársai interaktív bemutatót tartottak arról, hogy különböző veszélyhelyzetekben hogyan kell a 112-es segélyhívószámot helyesen használni, valamint szókeresővel, labirintussal, sodokuval foglalkoztatták a gyerekeket.


Nagy sikere volt annak is, hogy betekinthettek a rádiózás kulisszatitkai mögé. Az iskola udvarán a Készenléti Rendőrség fegyverzettechnikai, illetve a támogató kommandó bemutatóját nézhették meg az érdeklődők. A programot drónok reptetésével színesítették. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai kerékpáros akadálypályán foglalkoztatták a gyerekeket, illetve az érdeklődők „police medic” harctéri elsősegélynyújtás-bemutatót tekinthettek meg.


A jól sikerült nap végén közösen énekelték el az iskola tanulói, tanárai és a rendezvény szervezői a „112-es indulót”, amelynek szövegét a HIK Miskolc munkatársai írták.

További hírek...