...

18. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata

2024. 09. 05.


A kétnapos rendezvénysorozat szeptember 13-14-én (pénteken és szombaton) várja az érdeklődőket Nagykanizsa szívében, az Erzsébet téren, illetve annak környékén.

 

A Kanizsai Kulturális Központ, a Kanizsa Turizmusáért Egyesület és a Kultúrával a Fiatalokért Egyesület közös szervezésében szeptember 13-14-én (pénteken és szombaton) várja az érdeklődőket a 18. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál rendezvénysorozata Nagykanizsa szívében, az Erzsébet téren, illetve annak környékén.


A kétnapos fesztiválon 8 országos hírű zenekar és könnyűzenei formáció mellett 22 helyi és városkörnyéki fellépő, mintegy 350 szereplő ad műsort az Erzsébet téri Nilfisk-nagyszínpadon, valamint a - Magyar Plakát Ház hátsó udvarán felállított - Tuxera-kisszínpadon.


A fesztivál kiemelt programja pénteken a kitelepülő borházak bormustrája, szombaton pedig a dödölle és tájjellegű ételek hagyományos főzőversenye. A gasztronómiai események a Szabadtűzi Lovagrend szakmai irányításával és a Pannon Egyetem keszthelyi Burgonyakutatási Központja támogatásával valósulnak meg.


Az apróságokat a színpadi bemutatók között, a Gyermekligetben ingyenes gyermekjátékok is várják.


A kulturális bemutatókat kiegészítő színes vásári forgatagban 7 borház, 10 kitelepülő vendéglátó egység, valamint 10 további italárus kínálatán túl mintegy 35-40 kézműves és más vásározó árulja majd a portékáját.


A kétnapos eseménysorozat 2024. évi megrendezését a fő támogatók - Nagykanizsa MJV Önkormányzata, Nilfisk, Tuxera és a DAB - mellett több mint 50 szponzor együttműködése teszi lehetővé.

További hírek...