...

Felhívás Nagykanizsa MJV településképi rendeletének módosításáról

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata

2024. 09. 27.


Az eljárás részeként lakossági fórum szerveznek október 14-én 16 órakor a Vasemberházban.

Tisztelt Lakosság, Érdekképviseleti, Civil és Gazdálkodó Szervezetek, Vallási Közösségek!


Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata a 157/2024. (VIII. 29.) sz. határozata alapján döntött a településkép védelméről szóló 28/2017. (IX. 05.) önkormányzati rendeletének módosításával kapcsolatos eljárások megindításáról az alábbi pontok tekintetében:

 a MAORT-telepen elhelyezhető napelemes háztartási kiserőművek vizsgálata,

 a Kossuth téri park növényzeteire vonatkozó helyi védelem megszüntetésének vizsgálata,

 a 987 hrsz. ingatlanon lévő Csüngő Japánakác védelem alá helyezése,

 a településképi rendelet reklámok és reklámhordozók elhelyezésére vonatkozó szabályainak rövidített eljárással történő hatályon kívül helyezése.


Partnerségi egyeztetés keretében jelen hirdetménnyel, a város honlapján, önkormányzati hirdetőfelületen kifüggesztve és lakossági fórumon is tájékoztatjuk Önöket a tervezett módosításról. A partnerségi egyeztetés során az elhatározott módosítások kerülnek bemutatásra. Az Önkormányzat lehetőséget biztosít az egyeztetésben résztvevők számára a tervezett változtatásokkal kapcsolatos állásfoglalásuk kifejtésére.


A tervezett módosításról megtalálható a www.nagykanizsa.hu honlapon a „Településrendezés” menüpont alatt, illetve a https://nagykanizsa.hu/varos/telepulesrendezes/tajekoztato linkről közvetlenül is elérhető, valamint a lakossági fórumon is bemutatásra kerülnek.


Tájékoztatom továbbá Önöket, hogy az észrevételeket a lakossági fórumtól számított 8 napon belül papír alapon (Nagykanizsa MJV Polgármesteri Hivatala Nagykanizsa, Erzsébet tér 7. címre) vagy elektronikusan (hivatali kapura küldve) lehet megtenni.


A lakossági fórum helye és ideje:

Nagykanizsa, Erzsébet tér 1. Vasember ház tükörterme, 2024. október 14. 16.00 óra


Kérem a lakosságot, a gazdálkodó, gazdasági és civil szervezetek, valamint a vallási közösségek képviselőit, hogy a most meghirdetett lakossági fórumon szíveskedjenek részt venni és esetleges észrevételeiket megtenni.


Nagykanizsa, 2024. szeptember 26.


Tisztelettel: Balogh László polgármester

További hírek...