...

Idősek világnapja

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata

2024. 10. 08.


Az ENSZ először 1991-ben rendezte meg az idősek világnapját, melynek célja felhívni a figyelmet az ő problémáikra és a méltóságteljes öregedésre.

Az ENSZ először 1991-ben rendezte meg az idősek világnapját, azóta minden év október elsején köszönjük meg az idős embereknek mindazt, amit a társadalomért tesznek. A világnap célja felhívni a figyelmet az ő problémáikra és a méltóságteljes öregedésre.


Látogatás és beszélgetés: Töltsünk időt az idősebb családtagjainkkal, barátainkkal. Egy egyszerű beszélgetés is sokat jelenthet számukra.


Segítség a mindennapokban: Ajánljuk fel segítségünket a házimunkában, bevásárlásban vagy bármilyen más tevékenységben, amely megkönnyítheti az életüket.


Digitális világ bemutatása: Segítsünk nekik megismerkedni a digitális eszközökkel és az internet használatával, hogy könnyebben tarthassák a kapcsolatot a szeretteikkel.


Biztonsági tanácsok: Tájékoztassuk őket a csalások és trükkös tolvajok elleni védekezésről, hogy biztonságban érezhessék magukat.


Köszönet és elismerés: Fejezzük hálánkat és elismerésünket mindazért, amit értünk tettek. Egy kedves szó vagy gesztus sokat jelenthet.



További hírek...