...

Állatok világnapja

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata

2024. 10. 08.


Az állatok világnapjának gondolata először egy 1931-ben Firenzében tartott környezetvédelmi konferencián merült fel.

Az állatok világnapjának gondolata először egy 1931-ben Firenzében tartott környezetvédelmi konferencián merült fel. Az október 4. pedig azért lett a kiválasztott nap, mert ez Assisi Szent Ferenc halálának napja, egyúttal emléknapja is. Assisi Szent Ferenc az állatok védőszentje, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.


Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára.


Megfelelő táplálás: Biztosítsd, hogy kedvenced megfelelő minőségű és mennyiségű táplálékot kapjon, amely megfelel életkorának, testalkatának, egészségi állapotának.


Rendszeres állatorvosi ellenőrzés: Vidd el kedvencedet rendszeresen állatorvoshoz, hogy időben felismerjék és kezeljék az esetleges egészségügyi problémákat.


Mozgás és játék: Gondoskodj arról, hogy kedvenced elegendő mozgást és szellemi stimulálást kapjon. Ez különösen fontos a kutyák és macskák esetében.


Biztonságos környezet: Biztosítsd, hogy otthonod biztonságos legyen kedvenced számára. Került a mérgező növényeket és tárgyakat, amelyek veszélyt jelenthetnek rájuk.

Szeretet és figyelem: Adj kedvencednek sok szeretetet és figyelmet. Az állatok igénylik a társaságot és törődést.


Az örökbefogadás és az adományozás is nagyszerű módja annak, hogy segítsünk a menhelyen lévő állatokon.

További hírek...